Bio

Saara Aalto, lumoava laulaja-lauluntekijä, sulatti suuren yleisön sydämet jo vuonna 2007 tullessaan toiseksi Talent Suomi -kilpailussa. Sen jälkeen hän oli mukana Helsingin Kaupunginteatterin musikaaleissa High School Musical On Stage 1&2, sekä Wicked.

Vuoden 2011 Suomen Euroviisukarsinnoissa Saara sijoittui toiseksi omalla sävellyksellään Blessed with Love, joka tuli myös toukokuussa 2011 julkaistun debyyttialbumin nimeksi. Jouluna 2011 hän julkaisi toisen levynsä, suureen suosioon nousseen joululevyn Enkeleitä – Angels. Keväällä 2012 Saara sijoittui toiseksi suursuosion saaneessa The Voice of Finland-kilpailussa.

The Voice of Finlandin jälkeen Saara on kiertänyt ahkerasti Suomea bändinsä kanssa, esiintynyt mm. Kabbas Abbaa –showssa Helsingissä ja Tampereella, sekä laulanut Marian roolin Jesus Christ Superstar –musikaalikonserteissa Lahdessa ja Oulussa. Lisäksi hän on esiintynyt useiden soittokuntien sekä viihdeorkestereiden kanssa ympäri Suomea. Hänellä oli myös yleisön rakastama joulukiertue Tomi Metsäkedon kanssa jouluna 2012.

Saara on ehtinyt esiintyä menestyksekkäästi myös Kiinassa. Marraskuussa 2012 hän oli solistina ruotsalaisen huippupianistin Robert Wellsin konsertissa Shanghaissa, toukokuussa 2013 hän konsertoi yhdessä yhden maailman kuuluisimman tenorin Jose Carrerasin kanssa Shanghain Daning teatterissa sekä kesäkuussa 2013 Saara esiintyi Shanghain kansainvälisten filmifestivaalien palkintogaalassa, joka tavoitti TV:n, radion ja internetin välityksellä jopa 1,4 miljardia ihmistä.

Toukokuussa 2013 Saara julkaisi kolmannen albuminsa You Had My Heart, josta löytyy omien sävellyksien lisäksi myös upea, yleisön rakastama cover-kappale Je Suis Malade.

Syksyllä 2013 Saara julkaisi Kiinassa ensimmäisen kiinankielisen albuminsa ”Ai De Zhu Fu”.
Samaan syksyyn mahtuu myös Saaran ensimmäinen oma konserttisalikiertue ”Talven Taikaa” sekä uusi joulukiertue Tomi Metsäkedon kanssa.

Saaran suuri lapsuuden unelma toteutuu joulukuussa 2013, kun elokuvateatterihin ilmestyy uusi Disneyn animaatio Frozen, jossa Saara on antanut äänensä Disneyn uudelle, laulavalle, prinsessalle.
Viime vuosien aikana Saara on tehnyt myös useita muita dubbausrooleja, kuten mm. Hammaskeiju (Viisi Legendaa), Liisa (Liisa Ihmemaassa, Tim Burtonin elokuva), Prinsessa Papu (Desperon Taru), Iris (Pokemon), sekä hän lauloi laulut Disney&Pixarin elokuvaan Urhea (Brave).

Saaralla on myös Blessed With Love-levyn nimeä kantava nettikauppa, jossa on saatavilla upean Blessed With Love-korusarjan koruja, Saaran albumit ja muita fanituotteita. www.blessedwithlove.net